Kristina

Jeg blev påkørt en november aften. Jeg husker tydeligt lugten, kulden og mørket. Jeg havde ondt, mine tanker fløj rundt. Jeg panikker og ser mig selv skrige ud i igenting. Ingen til at hjælpe, blot en motorlyd der brummer i baggrunden.

Jeg forsøgte mig med psykolog, men at skulle forklare hvorfor jeg blev ked af det, var umuligt for mig.

Et par år senere mødte jeg Niels, som fortalte mig om TFT behandling, hvilket efter min logiske forstand ikke kunne lade sig gøre. Jeg gik alligevel med mine tanker fra ulykken, var angst for mørke, og frygten for at blive ramt bagfra. Det sad som en elastik om mit luftrør og sten på mine skuldre, så jeg gav TFT en chance.

Jeg blev placeret i en stol med Niels ved min side. Jeg fik forklaret, at jeg skulle tænke på hændelsen, mærke elastikken, mærke stenen i maven, og holde fokus på følelsen. Efter kort tid i TFT-behandlingen havde jeg svært ved at holde fast. Jeg havde svært ved at holde fokus på det ulidelige, men blot efter 3 behandlinger kan jeg nu gå ude på gaden, cykle i trafikken og lufte hunden om aftenen.

Jeg kan stadig tænke mit, om bilerne der kører forbi, mørkets hemmeligheder. Alt det man ikke kan se, eller kontrollere. Ulykken er ikke længere en blokade i mit liv. Min kæreste kan endda forskrække mig uden at jeg bryder grædende sammen. Jeg har fået en god tilværelse med ulykken i baggagen, men uden frygten og uden hadet til personen der påkørte mig. Det kan jeg kun takke Niels og TFT-behandlingerne for. Det var det hele værd.”

Dennis

Dennis kom, som elev, på Troldkærskolen 2004. En ung mand som havde truet med at springe ud fra Vejlefjord broen, godt medicineret og 40 kg overvægtig. Jeg havde ham i 3 år på værkstedet. Et langt sejt træk i at opbygge hans selvværd og hans motoriske evner. Mange samtaler vedr. hans overforbrug af sukker og cola flyttede ikke meget,og selvom at han fik sin økologiske kost dagligt.

Lige før at Dennis skulle flytte tilbage til Vejle, blev han overfaldet i sin lejlighed, der gjorde at han fik angst for at bo alene. Jeg blev kontaktet og bedt om at hjælpe ham. Dennis fik 3 TFT behandlinger og var derefter klar til at flytte til Vejle. Jeg tilbød ham at arbejde med den mobning, som han havde været udsat for og gjort mig opmærksom på. Dennis fik 5 behandlinger vedr. mobning og har efter følgende tabt sig 40 kg – og har ingen trang til sukker og cola mere. Dennis fungerer nu godt i sit arbejde i Fakta, i sin bolig og i fritidsaktiviteter.

En ung mand fra Haderslev

Han havde ikke været ude af sin lejlighed i 1½ år. Jeg blev kontaktet af moren, tog derned og behandlede ham 2 gange for social angst. Efter 2 behandling var han i stand til at køre med faren til Fredericia for at få 3. behandling. Faren gav udtryk for, at han synes, at han var begyndt at gå lidt meget i byen.

Den unge mand fik også bearbejdet hans ”bus fobi”, så han kunne besøge forældrene igen. Han fik værktøjer til at kunne komme ud at flyve, uden at skulle have stærk medicin. Han fik 4 TFT behandlinger i alt.Jeg kontaktede ham 2 år senere, hvor han fortalte, at han havde været på forskellige foto-kurser, som var hans store interesse og havde haft arbejde som bartjener. Han var gået ned på halv dosis medicin af hvad han fik før TFT behandlingerne, og lægerne var begyndt at overveje om han egentlig var skitzofren.

Ung pige fra Fredericia

Hun led af social angst, kom ikke uden for døren og skulle sove med fjernsyn og lys tændt. Jeg gav derfor TFT behandlinger i hendes bolig. Hun havde været til flere forskellige psykologer. Hun havde oplevet noget som 12 og 14 årig, som hun ikke kunne sætte ord på. Ved at tænke på oplevelserne kom der en masse følelser frem som vi bearbejdede med TFT. Efter 3 behandling var der ikke de store reaktioner mere, så vi aftalte en 4. behandling hos mig.

Den unge pige dukkede ikke op til denne behandling! Jeg mødte hende senere på gaden i byen, da hun var ved at tage blomster ud af en varevogn. Hun var kommet i arbejde og fortalte, at hun efter 3. behandling havde fortalt sine forældre om hændelserne, som havde givet hende angst og hun havde taget opgøret med morfaren.